Fruit online bestellen, elke dag vers fruit bezorgen

Fruit is gezond! Fruit maakt namelijk een belangrijk deel uit van de Schijf van Vijf en in de Schijf van Vijf vind je alleen producten die gezond voor je zijn.  Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen.


Fruit is er in verschillende soorten en we kunnen ze onderscheiden in:

  • Pitfruit
  • Steenfruit
  • Citrusfruit
  • Exotisch fruit


Pitfruit

Pitfruit zijn vruchten met zaden gehuld in een klein vliesje die in een klokhuis zitten. Ze bevatten kalium, vitamine C en veel voedingsvezels, vooral in de schil. De vruchten zelf zijn hard, waardoor we ze ook hardfruit noemen. Voorbeelden van pitfruit zijn o.a. appels en peren.


Steenfruit

Steenfruit zijn vruchten met een harde pit in het hart. Voorbeelden zijn kersen, perziken, nectarines, abrikozen, pruimen en olijven. Steenfruit kan je niet alleen ‘rauw’ eten maar met steenfruit kan je ook koken! Steenfruit is goed te combineren met vlees of vis. Voorbeelden van steenfruit zijn o.a. perziken, abrikozen en nectarines.


Citrusfruit

Citrusfruit zijn vruchten van struiken of bomen en zijn ideaal voor het maken van sap. Citrusfruit is een supergezonde en sappige dorstlesser en zit vol vitamines en gezonde antioxidanten.  Voorbeelden van citrusfruit zijn o.a. mandarijnen, sinaasappels, grapefruit en citroenen.


Exotisch fruit

Exotisch fruit zijn tropische vruchten, die groeien aan planten in een tropisch klimaat. Tropische vruchten kunnen niet tegen vorst. Voorbeelden van exotisch fruit zijn o.a. bananen, kiwi’s, mango’s en ananassen.

Fruit is niet alleen lekker, fruit verlaagt ook de kans op hart- & vaatziekten. Het advies is dan ook om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Fruit bevat veel water en voedingsvezels en dat zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel krijgt als je eet. Fruit bevat tevens weinig calorieën en veel mineralen, vitamines en koolhydraten.


Onze fruitboxen

Onze fruitboxen bevatten een gevarieerd assortiment aan pitfruit, steenfruit, citrusfruit en exotisch fruit en is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Ons fruit is van premium kwaliteit en wordt met de hand geselecteerd en gecontroleerd.